fbpx
Skip to content
Home » Din livadă » Clătite cu dulceață de cireșe amare

Clătite cu dulceață de cireșe amare

  clatite dulceta cirese amare

  Clătitele cred că sunt desertul nostru preferat, asta pentru că se fac super ușor și rapid. Dar am zis să încercăm clătite cu dulceață de cireșe amare, iar rezultatul a fost fabulos.

  Iată cum le facem noi. Niciodată nu folosim fix aceleași ingrediente sau cantități, cum se spune … pui la ochi.

  Ingrediente

  • 2 ouă proaspete (ale noastre sunt de la găinile crescute în livadă)
  • 100 gr de iaurt, îl preferăm pe cel cu mai multă grăsime
  • Vanilie sau rom, depinde ce-i place fiecăruia, chiar și alte arome
  • Un strop de lapte, posibil să mai fie nevoie și după ce pui făina
  • Puțin ulei
  • Un vârf de linguriță de sare
  • Făină, făină… atât cât e nevoie pentru o consistență legată

  Pregătirea clătitelor

  Înp rimul rând amestecăm ingredientele umede. Într-un castron am adăugat: ouă, iaurt, esență de vanilie, lapte și ulei. Nu e nevoie de mixer, telul e perfect.

  Ulterior, am adăugat praful de sare. Apoi, am început să incorporăm făina. Ideaa e să obții o compoziție care curge dar este și vâscoasă. Nu trebuie să fie la fel de închegată ca cea de la pandișpan.

  Încă nu ești sigur de textură? Nu e problemă. Testează compoziția cu prima clătită. Ajustează dacă e cazul. Dacă e prea groasă, adaugă un strop de lapte. În caz că e prea subțire, adaugă un praf de făină.

  Vrei să faci doar clătitele americane (pancakes)? Atunci îți recomandăm și un vârf de linguriță de praf de copt. Vei obține niște clătite mai pufoase.

  Dacă vrei unele spectaculoase, atunci bate albușul spumă. Separă albușul de gălbenuș. Pune într-un castron albușul. Bate-l cu mixerul. Amestecă restul ingredientelor într-un alt recipient . Incorporează albușul cu grijă. Folosește o spatulă de silicon. Astfel, vei obține o compoziție aerată și niște clătite super pufoase.

  Nu am amintit zahărul. Asta pentru că noi nu am folosit. Dacă vrei niște clătite dulci adaugă 1-2 linguri. În caz că alegi varianta cu albușurile spumă, adăugă zaharul în acest pas.

  Ingredientele ca ingredientele, dar servirea e de departe cea mai importantă. Nu doar că trebuie să arate bine, dar toppingul dă gustul. Dulceața noastră de cireșe amare face o treabă minunată. Cireșele întregi arată bine, iar gustul lor dulce-amărui cu note de migdală transformă o porție banală de clătite într-un moment de răsfăț.

  Vrei să încerci clătite cu dulceață de cireșe amare? Contactează-ne.  Dulceață de cireșe amare produsă artizanal în cantități mici. Este ambalată în borcane de 345gr.