fbpx
Skip to content
Home » Din livadă » Cheesecake cu dulceață de cireșe amare

Cheesecake cu dulceață de cireșe amare

  cheesecake dulceata cirese amare

  Nouă ne place să experimentăm și ne plac și prăjiturile.  Așa că am zis să vedem ce putem face cu un borcan de dulceață de cireșe amare. Un cheesecake cu dulceață de cireșe amare!

  În caz că vreți să încercați, cantitățile sunt orientative. Noi încă măsurăm totul din ochi.

  Ingrediente

  • 400 gr brânză proaspătă de vaci
  • 50 ml de frișcă lichidă
  • 250 gr de biscuiți cu semințe/digestivi
  • 100 gr de unt
  • 4 ouă de găină (noi a folosit de la găinile noastre din livadă)
  • vanilie după gust
  • un borcan cu dulceață de cireșe amare (345 gr)

  Pași de urmat

  Am pus untul la topit.

  Am pregătit forma, una clasică de tort, în care am si făcut cheesecake-ul. I-am pus hârtie de copt. Poți alege să o tapetezi cu unt, ideea e sa nu rămână biscuiții lipiți de formă.

  Am mărunțit biscuiții. Poți face asta la mână sau într-un robot de bucătărie. Dacă îi mărunțesti manual vei obține un blat cu bucăți mai mari de biscuiți. Iar dacă îi bagi la robot, blatul va avea o textură mai fină. Peste biscuiții mărunțiți am adăugat untul topit. Apoi am amestecat până aceștia au tras tot untul. Ulterior, am întins uniform compoziția în forma pregătită mai devreme. Gata blatul.

  Am pus frișca la bătut în robot/mixer. În paralel am amestecat brânza cu cele 4 ouă și vanilia. Peste acestea am pus frișca bătută. Amestecă cu grijă. Folosește o spatulă de silicon sau o lingură. Nu folosi mixerul pentru a menține textura cât mai aerată. Amestecul l-am pus peste biscuiți. Nu am uitat de dulceața de cireșe amare, mai are puțin de așteptat.

  Cuptorul era deja încins la 180 de grade. Am folosit ambele rezistențe ale cuptorului electric și am băgat la copt cheesecakeul. Am lăsat la cuăptor pentru 30 de minute. Acum e momentul de glorie al dulceții. Am întins cu grijă dulceața pentru a menține cireșele amare întregi. Am mai bagat puțin la cuptor, cam 10 minute.

  Nu am amintit nicăieri de zahăr pentru că nu am folosit. Biscuiții și dulceața de cireșe amare au echilibrat gustul.

  Ce nu am menționat este că dulceața noastră este făcută după rețeta bunicii. Fără conservanți, doar cu cireșe amare proaspăt culese din livadă, lamâie și zahăr. Dulceață de cireșe amare produsă artizanal în cantități mici. Este ambalată în borcane de 345gr. Prețul unui borcan este 30 de lei. Vrei să încerci cheesecake cu dulceață de cireșe amare? Contactează-ne.