Skip to content

Unde ne poți găsi

Ne găsești în satul Bâldana, din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița. Ne poți identifica ușor, fie că utilizezi Google Maps sau Waze, caută-ne folosind Livada de Cireși Amari și vei afla poziția exactă.

Întrebări frecvente

Ce este Livada de Cireși Amari?

Livada de Cireși Amari este proiectul familiei noastre. Astfel, lucrurile pe care le facem, le facem din pasiune și cu dedicare. În livada noastră poți găsi fructe curate ce readuc la viață gustul și puritatea copilăriei. Livada este un proiect în curs de dezvoltare, iar momentan avem aproximativ 500 de pomi fructiferi.

Când se culeg cireșele amare?

Cireșele amare sunt numai bune de cules în prima jumătate a lunii iunie. Însă, nu există o perioadă fixă întrucât totul depinde de prognoza meteo. Cum în ultima perioadă este tot mai schimbătoare, intervalul de cules variază de la un an la altul. 

La livadă găsesc doar fructe sau și alte produse?

Suntem atestați ca fiind producători de cireșe amare de către autoritățile locale. Astfel, poți găsi fructe proaspete în sezon. Producem dulceață și sirop de cireșe amare ce pot fi degustate la Livadă. Cantitățile sunt limitate, fiind pregătite în special pentru consumul propriu.

Găsesc doar cireșe amare sau și alte soiuri?

În Livada de Cireși Amari poți găsi și alte soiuri. Avem și cireșe de masă (Stella, Rivan, Carmen, Germersdorf sau Boambe de Cotnari) dar și alți pomi fructiferi: vișini, meri și peri. Diversitatea este foarte importantă în procesul de polenizare. Însă, cantitățile sunt mici. Uneori nici nu ajung la vânzare. De regulă, sunt o atracție pentru vizitatorii mai mici ai livezii.

Pot veni să culeg cireșe amare?

Culegătorii noștri iscusiți fac o treabă minunată. Culesul cireșelor amare nu este un proces ușor. Față de cireșele de masă acestea sunt mult mai mici, zemoase și foarte fragile. În plus, petele lăsate de cireșele amare sunt o amintire rezistentă. Este de preferat să-i lăsăm pe cei cu experiență să se ocupe de cules. Între timp, tu te poți bucura de un tur al livezii noastre.

Ce se poate face la livadă?

Plimbări în natură. Pe lângă un tur al livezii poți interacționa cu animalele noastre. În livadă vei întâlni tot felul de păsări; mai multe specii de rațe, gâște, curci și găini. Uneori suntem vizitați și de fazani, o apariție aparte.

Desigur, poți vizita caii, să fii pregătit cu mere și morcovi.

Curând te vei putea bucura chiar și de un tur călare al livezii. Sau poate chiar o lecție de inițiere în echitație.

Poți închiria livada pentru o sesiune foto. Îți putem pune la dispoziție chiar și unul dintre cai. Îți vom oferi asistență pe întreaga durată a ședinței foto. Mai multe detalii găsești aici.