Skip to content

Unde ne poți găsi

Ne găsești în satul Bâldana, din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița. Ne poți identifica ușor, fie că utilizezi Google Maps sau Waze, caută-ne folosind Livada de Cireși Amari și vei afla poziția exactă.

Întrebări frecvente

Ce este Livada de Cireși Amari?

Livada de Cireși Amari este proiectul familiei noastre. Astfel, lucrurile pe care le facem, le facem din pasiune și cu dedicare. În livada noastră poți găsi fructe curate ce readuc la viață gustul și puritatea copilăriei. Livada este un proiect în curs de dezvoltare, iar momentan avem aproximativ 500 de pomi fructiferi.

Când se culeg cireșele amare?

Cireșele amare sunt numai bune de cules în a doua decadă a lunii iunie, cu mici variații de la an la an, întrucât totul depinde de prognoza meteo. Cum în ultima perioadă este tot mai schimbătoare, intervalul de cules variază de la un an la altul. 

La livadă găsesc doar fructe sau și alte produse?

Suntem atestați ca fiind producători de cireșe amare de către autoritățile locale. Astfel, poți găsi fructe proaspete în sezon. Producem dulceață de cireșe amare, manual, în cantități limitate.

Găsesc doar cireșe amare sau și alte soiuri?

În Livada de Cireși Amari poți găsi și alte soiuri. Avem și cireșe de masă (Stella, Rivan, Carmen, Germersdorf sau Boambe de Cotnari) dar și alți pomi fructiferi: vișini, meri și peri. Diversitatea este foarte importantă în procesul de polenizare. Însă, cantitățile sunt mici și folosite pentru consum propriu. De regulă, sunt o atracție pentru vizitatorii mai mici ai livezii.

Pot veni să culeg cireșe amare?

Culegătorii noștri iscusiți fac o treabă minunată. Culesul cireșelor amare nu este un proces ușor. Față de cireșele de masă acestea sunt mult mai mici, zemoase și foarte fragile. În plus, petele lăsate de cireșele amare sunt o amintire rezistentă. Este de preferat să-i lăsăm pe cei cu experiență să se ocupe de cules. Între timp, tu te poți bucura de un tur al livezii noastre.

Ce se poate face la livadă?

Livada este un loc ideal pentru cei mici întrucât vor avea șansa de a întâlni și a interacționa cu numeroase animale. Rezidenții permanenți ai livezii sunt reprezentați de diferite specii de rațe, gâște, curci și găini. Uneori suntem vizitați și de fazani sau căprioare, o apariție aparte.

În plus, livada găzduiește și trei cai, așa că ar trebui să fii pregătit cu mere și morcovi.

În livadă se pot organiza evenimente private destinate celor mici, se pot lua cursuri de inițiere în echitație sau spațiul poate fi închiriat pentru sesiuni foto. Îți putem pune la dispoziție chiar și unul dintre cai. Îți vom oferi asistență pe întreaga durată a ședinței foto. Mai multe detalii găsești aici Activități primăvară 2024

Regulamentul activităților din livadă este disponibil aici.