Skip to content
Home » Din livadă » Regulament activități în livadă

Regulament activități în livadă

    Reguli generale
    1. Participanții la activități ecvestre/cursuri de echitație au minimum 18 ani și au semnat declarația de înștiințare a riscurilor și asumare a responsabilității. Minorii pot participa doar însoțiți de un adult care va semna declarația în numele minorului.
    2. Este interzisă participarea la activități a persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe interzise.
    3. Este interzis accesul persoanelor străine în zona grajdurilor și a depozitelor de mâncare.
    4. În incintă sunt interzise zgomote puternice/țipete, alergarea sau alte activități care pot deranja liniștea atunci când se lucrează cu caii. Zgomotele puternice pot speria caii aflați în manej.
    5. Este interzis fumatul în zonele din apropierea grajdurilor, depozitelor de mâncare și a manejului. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate (doar unde sunt amplasate scrumiere).
    6. Vă rugăm păstrați curățenia și folosiți coșurile de gunoi amplasate în zona foișorului.
    7. Vă rugăm protejați grădina și zonele verzi, nu rupeți flori, crengi etc.
    8. Este interzisă utilizarea limbajului injurios, comportamentul agresiv sau orice alt comportament care ar putea afecta siguranța sau bunăstarea altor participanți, a monitorului sau a cailor.
    9. Este interzis aruncatul gunoaielor în exteriorul curții livezii. Livada este înconjurată de vecini și este obligatorie respectarea curățeniei.
    Reguli privind abordarea cailor
    1. Este interzis accesul în padocul cailor, în grajduri și în zona de depozitare a fânului.
    2. Este interzisă hrănirea cailor din mână. Acest lucru poate duce în timp la comportamente nedorite (împins, ciupit, mușcat etc.).
    3. Nu se aleargă, strigă, joacă etc. în jurul calului.
    4. Apropierea de cal se face pe diagonală iar ca punct de reper avem ochiul calului (la un unghi de 45O raportat la ochiul acestuia). Caii nu văd fix în față având ochii dispuși în lateralul capului. Apropierea de cal este anunțată acestuia, vă îndemnăm să vorbiți cu ei înainte de a-i aborda. Sunt interzise abuzurile asupra cailor. Caii vor fi abordați cu calm, voce blândă, siguranță și mângâieri.
    Participarea la activități ecvestre
    1. Participarea la orele de echitație se face doar pe bază de programare. Vă rugă să anunțați în cazul în care nu veți putea ajunge la programare cu cel puțin o zi înainte și eventual să reprogramați.
    2. Vă rugăm să nu întârziați la programări. Se acceptă o întârziere de maximum 15 minute. În cazul în care este depășit acest interval, ședința va fi anulată. Aplicabil atât în cazul ședințelor achiziționare individual cât și în cazul abonamentelor.
    3. Participarea se face doar sub supravegherea monitorului ecvestru.
    4. Participanții la activități trebuie să respecte instrucțiunile și indicațiile monitorului ecvestru. În cazul în care apar neclarități vă încurajăm să puneți întrebări pentru clarificare.
    5. Toți participanții trebuie să poarte echipament adecvat:
    • Protecție pentru cap (tocă) proprie sau închiriată.
    • Pantaloni de echitație care asigură o aderență crescută față de șa, sau pantaloni normali care să fie strâmți pe corp și care să permită lejeritate în mișcare. Pantalonii vor fi lungi, indiferent de temperaturile exterioare.
    • Încălțăminte cu vârf și bot închise (exclus sandale) fără șireturi sau fermoare.
    • Protecție pentru spate (vestă).
    Abonamentele de echitație
    1. Este obligatorie utilizarea tuturor ședințelor incluse într-un abonament lunar de-a lungul unei perioade de 30 de zile. Acest lucru înseamnă că un abonament nu necesită a fi încheiat pe data de 1 a lunii. Ședințele neefectuate nu se reportează.
    2. În cazul abonamentelor, dacă nu vă prezentați la o ședință programată aceasta nu se reportează, fiind astfel pierdută de beneficiar. Astfel, vă recomandăm să anulați o ședință programată la care știți că nu veți putea ajunge (cu cel puțin o zi înainte).
    3. Abonamentul este nominal.
    Condiții meteo
    1. În caz de vreme nefavorabilă cursurile și alte activități se pot anula (depinde de severitatea intemperiilor). Cursurile și activitățile se țin în aer liber, astfel sunt meteo-dependente. Participanții vor fi anunțați în timp util de monitorul ecvestru.
    Reguli de manej
    1. Este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul cursurilor de echitație.
    2. Accesul în manej se face doar cu acordul monitorului ecvestru, iar intrarea este anunțată în cazul în care sunt și alți călăreți în manej,
    3. Încălecarea și descălecarea se realizează doar la mijlocul terenului.
    4. Anunță-i pe ceilalți de intențiile tale: schimbări de direcție, utilizarea obstacolelor etc.
    5. Este necesară păstrarea unei distanțe de siguranță între cai (o lungime de cal față de calul din față).
    6. Alura superioară are prioritate. Dacă în manej sunt doi cai, unul merge la pas și altul la trap, calul care se află la trap va avea prioritate.
    7. Mâna stângă are prioritate. În situațiile în care ambii cai sunt în aceeași alură.
    8. Evită utilizarea îndemnurilor zgomotoase care ar putea influența prestația altor cai.
    9. În cazul în care un călăreț cade, atunci toată lumea se oprește și este atent la calul lui.
    Activități pentru grupuri organizate
    1. Spațiul livezii poate fi închiriat pentru evenimente private destinate copiilor (ex. zile de naștere). Acest lucru presupune închirierea foișorului și a elementelor de decor ce vor fi amplasate în livadă de către proprietarii livezii (hamace, corturi, diverse decorațiuni etc.).
    2. Livada se închiriază pentru intervale de 4 ore în zilele de sâmbătă și duminică. Organizarea de evenimente în cursul săptămânii reprezintă excepții.
    3. Părinții pot aduce propriile elemente de decor. O discuție în prealabil cu proprietarii livezii este necesară.
    4. Accesul în incita livezii este taxat conform tarifului de la momentul evenimentului și în funcție de serviciile solicitate. Pachetul de servicii se construiește în funcție de nevoia părinților și posibilitățile din livadă. Această taxă se aplică pentru toți copii ce vor lua parte la eveniment.
    5. Însoțitorii copiilor își asumă responsabilitatea achitării contravalorii eventualelor pagube produse de aceștia în incinta livezii.
    6. Este interzisă bruscarea altor copii (îmbrâncelile, piedicile etc,), dar și aruncarea cu pietre, resturi menajere, sticle, pahare și/sau alte obiecte.