Gem pe pâine

Sunt multe lucruri ce mi-au rămas întipărite în minte de când eram copil, printre altele și niște gusturi pe care încerc să le recreez și astăzi. Cu certitudine pâinea cu dulceață de cireșe amare și unt alături de o cană de lapte cald sunt printre astea. Pâinea prăjită peste care, fiți atenți, ordinea e importantă, se pune o porție zdravănă de dulceață de cireșe amare, cu tot cu lămaie dacă e să se nimerească, și abia apoi untul. Nu te chinui să-l întinzi pentru ca e tocmai scos din frigider și oricum e din ăla tare căci e făcut de

Afla mai multe

Clătite cu dulceață de cireșe amare

Clătitele cred că sunt desertul nostru preferat, asta pentru că se fac super ușor și rapid. Niciodată nu folosim aceleași ingrediente sau aceleași cantități, cum obișnuiește să spună mamaie, pui și tu la ochi. 2 ouă proaspete (ale noastre sunt de la găinile crescute în livadă) 100 gr de iaurt, îl preferăm pe cel cu mai multă grăsime Vanilie sau rom, depinde ce-i place fiecăruia, chiar și alte arome Un strop de lapte, posibil să mai fie nevoie și după ce pui făina Puțin ulei Un vârf, cel mai mic vârf, de linguriță de sare Făină, făină… atât cât e

Afla mai multe

Cheesecake cu dulceață de cireșe amare

Pentru că ne place să experimentăm și pentru că ne plac prăjiturile am zis să vedem ce putem face cu un borcan de dulceață de cireșe amare. Un cheesecake. În caz că vreți să încercați, cantitățile sunt orientative. Noi încă măsurăm totul din ochi. 400 gr brânză proaspătă de vaci 50 ml de frișcă lichidă 250 gr de biscuiți cu semințe 100 gr de unt 4 ouă de găină (de la găinile noastre din livadă) Vanilie după gust Un borcan cu dulceață de cireșe amare din Livada de Cireși Amari (yum!) Am pus untul la topit în care am adăugat

Afla mai multe

Ciresele amare, super-fructele verii. Consumul a 20 de cirese amare pe zi, acelasi efect calmant ca o aspirina sau un nurofen

Ciresele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci si pentru continutul ridicat de vitamine si minerale pe care il contin. Dulceata rafinata din aceste fructe, o mandrie a marilor case moldovene si valahe, este o perla stralucitoare a bucatariei elegante romanesti. Considerate super-fructe, pentru ca au foarte multi nutrienti, ciresele contin peste 70% apa (la fel ca organismul uman), restul de 30% fiind format din: complexul de vitamine B (B1, B2, B6), vitaminele A, C, E si PP; minerale si oligoelemente precum: fier, indeosebi potasiu (220 mg%), calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt. Mai contin albumina, hidrati de

Afla mai multe

Primăvară

Buchet de mai

Ce buna e dulceata cand fructele au gust amar!

Livada de Ciresi Amari

Favoritele Noastre