Clătite cu dulceață de cireșe amare

Clătitele cred că sunt desertul nostru preferat, asta pentru că se fac super ușor și rapid. Niciodată nu folosim aceleași ingrediente sau aceleași cantități, cum obișnuiește să spună mamaie, pui și tu la ochi.

  • 2 ouă proaspete (ale noastre sunt de la găinile crescute în livadă)
  • 100 gr de iaurt, îl preferăm pe cel cu mai multă grăsime
  • Vanilie sau rom, depinde ce-i place fiecăruia, chiar și alte arome
  • Un strop de lapte, posibil să mai fie nevoie și după ce pui făina
  • Puțin ulei
  • Un vârf, cel mai mic vârf, de linguriță de sare
  • Făină, făină… atât cât e nevoie pentru o consistență legată. Știi cum e, niciodată nu iese prima clătită. În funcție de asta noi ne adaptăm.

Noi nu prea folosim zahăr de fel, așa că nu am pus zahăr în compoziție.Ingredientele ca ingredientele, dar servirea e de departe cea mai importantă. Nu doar că trebuie să arate bine, dar toppingul dă gustul, iar dulceața noastră de cireșe amare face o treabă minunată. Așa că cireșele întregi arată bine, dar gustul lor dulce amărui și migdalat transformă o porție banală de clătite într-un moment de răsfăț.