Cheesecake cu dulceață de cireșe amare

Nouă ne place să experimentăm și ne plac și prăjiturile.  Așa că am zis să vedem ce putem face cu un borcan de dulceață de cireșe amare. Un cheesecake cu dulceață de cireșe amare!

În caz că vreți să încercați, cantitățile sunt orientative. Noi încă măsurăm totul din ochi.

  • 400 gr brânză proaspătă de vaci
  • 50 ml de frișcă lichidă
  • 250 gr de biscuiți cu semințe
  • 100 gr de unt
  • 4 ouă de găină (de la găinile noastre din livadă)
  • vanilie după gust
  • un borcan cu dulceață de cireșe amare

Am pus untul la topit. Am adăugat biscuiții mărunțiți. Apoi am amestecat până aceștia au tras tot untul și asa am obținut blatul.

Am bătut frișca. În paralel amestecat brânza cu cele 4 ouă și vanilia peste care am pus frișca. Am ales să amestecăm cu grijă. Am renunțat la mixer pentru a menține textura cât mai aerată. Tot acest amestec l-am pus în recipientul în care erau deja biscuiții. Nu am uitat de dulceața de cireșe amare, mai are puțin de așteptat.

Cuptorul era deja pregătit la aproximativ 180 de grade. Am folosit ambele rezistențe ale cuptorului electric și am băgat la copt cheesecakeul. În aproximativ 30 de minute compoziția părea a fi aproape gata. Acum e momentul de glorie al dulceții. Am întins cu grijă dulceața pentru a menține cireșele amare întregi. Am mai bagat puțin la cuptor, cam 10 minute.

Nu am amintit nicăieri de zahăr pentru că nu am folosit. Biscuiții și dulceața de cireșe amare au echilibrat gustul.

Ce nu am menționat este că dulceața noastră este făcută după rețeta bunicilor noastre. Fără conservanți, doar cu cireșe amare proaspăt culese din livadă, lamâie și zahăr. Vrei să încerci cheesecake cu dulceață de cireșe amare? Contactează-ne.