Toate drumurile duc la Roma

[I’ll let you in on a little secret. There’s a whole world out there waiting for you. Great cities and art and music. Genuine beauty. And you can have all of it.]

Acest moment de tip #Klaroline (pentru cei ce știu de TVD) m-a inspirat să plec în lumea largă, să las toate prostiile ce îmi treceau prin cap și să plec în prima călătorie turistică a mea.

Mai ieșisem din țară și înainte, dar mereu era cu părinții, cu grupuri organizate sau în Erasmus. Dar parcă așa că nu eram eu în full control mode și nu apucam să explorez tot ce îmi dorea suflețul. De aceea am pus mână pe telefon, am convins 2 amice și am plecat în prima mea aventură de tip city break.

Ce vreau eu să spun cu acestă poveste melancolică?

Ai nevoie doar de un trigger pentru pasiunea asta și nu vei mai fi niciodată la fel. Poate fi o fază într-un serial, o melodie, etc. și să te trezești cu un dor de ducă de nestăvilit.

Partea bună e că poți să îți satisfaci destul de ieftinor acest dor de ducă. Eu l-am potolit atunci cu un city break sub 100 de euro- 3 nopți și 4 zile (cazare+avion în centru) la Roma și nici acum prețurile nu diferă mult.

Toamna, iarna (dacă te ține, mai puțin în perioada sărbătorilor) și primăvara e extra sezon și ai șanse de mega reduceri atât la bilete, cât și la cazare. Fii cuminte de Black Friday și nici nu da 2 salarii pe cumpărăturile de Crăciun și sigur vei avea bănuți de o excursie.

Văd cam 2 opțiuni principale, acum depinde cât de lazy ești.

-> Laziness 70%

Așa cum am mai zis și aici, există wizztours unde poți rezerva avion + cazare la un preț decent beneficiind de bagaj de cabină de 10 kg gratuit plus reduceri la pachet.

Dacă sunt ieftinoare și le pot bookui împreună te întrebi de ce doar lazyness 70%?

Păi e un schepsis și aici. Ar fi bine să cauți pe wizz air când sunt biletele mai ieftine pentru a te asigură că ai cele mai mici prețuri. Și ca să nu plătești pe transportul în oraș cât nu ai dat pe biletul de avion, uită-te pe Booking sau tripadvisor de o cazare mai centrală sau aproape de gară sau metrou.

-> Laziness 50%

Poți alege una din destinațiile directe Ryanair cu tarife pornind de pe la 7 – 8 euro pe sens (uneori chiar 2-3 în anumite zile). Dacă te joci un pic cu datele poți găsi oferte de genul 8 euro dus întors București-Berlin, 16 euro dus întors Bruxelles, 10 euro dus întors Milano, 20 euro dus întors Roma/ Londra/ Atena.

Acum că ai biletele, e timpul să căutăm cazare. Aici ai două opțiuni principale: Booking again sau Airbnb, depinde ce anume te coafeză mai mult.

 

Nici eu n-am fost peste tot, dar e pe lista mea. Tu unde te duci next?

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *