Om mare

image

Nu am crezut niciodată în miracole, minuni şi alte nebunii şi totuşi undeva într-un colţişor mereu am ştiut că ar trebui să fac ceva important. M-am întrebat cine mi-a insuflat ideea asta şi acum ştiu. Mersi mami că mereu ai crezut că pot salva lumea. Îmi pare rău că nu sunt supererou.

Şi iată că plutesc într-un ocean cu bărcuţa mea şi încă nu ştiu încotro s-o iau. Visele mele s-a conturat destul de bine în urma tuturor furtunilor şi schimbărilor de personalitate. Problema mea e cum ajung să le ating.

Mă sperie teribil ideea asta de “om mare”, faptul că ar trebui să fiu complet responsabilă pentru viaţa mea şi să îndeplinesc visurile tuturor. Nu ştiu cum se simt alţii – dar uneori mă simt ca o investiţie pe termen lung care doar consmă şi nu produce. Aş putea da vina pe presiunile sociale, pe aşteptările celor dragi, sau poate pur şi simplu nu sunt mulţumită de mine.

image

Mi-e frică să nu greşesc. Simt că orice decizie pe care o iau acum ar putea să îmi fie fatală. Simt că acum e timpul să muncesc, să demonstrez cine sunt şi ce pot. Şi ştiu că pot face asta. Am nevoie doar de un pic de concentrare. Şi tu, tocmai tu e ceea ce mă ţine pe loc.

Te iubesc sau nu, toată drama şi telenovela mă distrag. Simt că nu aş putea să-mi asum acelaşi riscuri. Visele noastre nu coincid. Visul meu nu e stabil, nu e sprint e maraton, se schimbă, se transformă, mă face să alerg şi să uit de tine când nu am timp.

Poate meriţi mai mult. Adică eşti ce îmi doresc, doar că nu acum. Nu m-aş mulţumi niciodată cu rolul de mobilier în acest univers domestic. Trebuie să înfrunt lumea şi să o fac să se predea. Şi pentru asta trebuie să o cunosc şi să lupt murdar şi nu vreau să te pătez şi pe tine în lupta mea sper ideal.

Ştiu că tu nu crezi în perfecţiune. Dar eu ştiu că voi încerca să mă apropii cât pot de ea. O să rezistăm noi, dacă eu trag de sfoară şi tu stai pe loc?

PS: Mă uit la flacara de pe birou şi ştiu că nu voi fi singură niciodată. Mersi că îmi dai putere. În lumină, parcă găseşti puţină consolare, mami.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *