Mitul trenului

Pot spune că am devenit călător. Înainte vedeam cum toată lumea pleca undeva în diferite scopuri, iar unii chiar au plecat de lângă mine pentru totdeauna. Eram puţin invidioasă pe viaţa aceasta atât de activă şi plimbăreaţa. Eram atrasă de gări, aeroporturi şi autogări- locuri cu mulţi oameni unde unii pleacă şi alţii se întorc.

Având un părinte şofer de autocar, iar mai apoi şofer de tir, am fost obişnuită cu a-mi lua la revedere de la oameni pe perioade nedeterminate. Acum că am crescut, nevoia şi spiritul de aventură m-au pus destul pe drumuri. Atunci când la rândul tău pleci şi nu eşti doar un far de întoarcere pentru ceilalţi, e greu să mai creezi reuniuni.

image

Source photo

Greu, greu, dar nu imposibil cu ajutorul CFR-ului. Trenurile vechi, ponosite şi murdare au fost înlocuite în ultima vreme cu vagoane (dacă nu moderne) cel puţin din deceniul nostru. În majoritatea trenurilor te poţi bucura de scaune mai confortabile, acces la curent electric şi Internet. De asemenea personalul CFR comercializează produse alimentare şi băuturi reci nu doar în vagonul restaurant, făcându-le mai accesibile călătorilor. Preţurile nu sunt de supermarket de cele mai multe ori dar totuşi suntem într-un tren. La fel se întâmplă şi în avioane 🙂

Nu preaslăvesc trenurile şi CFR-ul. Vă spune asta o fata cu un tată şofer care practic era dusă tot timpul unde voia şi a considerat maşina personală modul cel mai practic şi la îndemână de a călători.

Mitul trenului, romantismul unei călători pe şine şi a-ţi lua la revedere fluturând o batistă de la fereastra compartimentului sau de a fi aşteptat cu flori pe peron reînvie magia trenului şi mă face să devin un fan al CFR-ului.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *