Limbi Străine?

Trebuie să recunosc că zilele astea m-am simţit cu adevărat pierdută. Şi nu e deloc un sentiment trecător. Sunt studentă în ultimul an la FLLS (adică Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, foarte lung numele ştiu) şi sincer nu ştiu ce o să fac după licenţă. Cred că nu sunt singura. 

Mai toţi cunoscuţii privesc cu neîncredere viitorul după “examenul vieţii”. Ce să faci cu o diplomă de limbi străine? Pare că nu ai nicio specializare de fapt. Ce poţi face ştiind 2 limbi străine? Traduceri? Predat? Meditaţii?                   Oops! Nu sunt la Traducere şi interpretare şi nu am făcut modulul psihologic; deci niciuna din variante nu prea mergea pentru mine.

image

Nu fac niciun soi de publicitate, dar ASLS chiar a avut câteva idei grozave în ultima vreme. Una din ele este Conferinţa motivaţională (detalii aici). Sub formă de posibile răspunsuri pentru întrebarea “Tu ce vrei să faci când o să fii mare?” evenimentul a prezentat oportunităţile ce se ivesc atunci când cunoşti o limbă străină. M-a cam lămurit că se duce o viaţă bunicică după FLLS şi sunt mai multe opţiuni decât credeam iniţial. Clar nu ajung să lucrez la McDonald’s.

*Dacă vrei să afli ce s-a zis pe acolo poţi găsi aici inregistrarea.

Tot cam în această perioadă am aflat şi de o iniţiativă tare utilă: image

De ce e mai mult decât un site boring de joburi?

Un prim motiv ar fi că este doar pentru absolvenţii de limbi străine şi e uşor de accesat (ai un meniu din care îţi sortezi joburille/internshipurile în funcţie de limbile străine pe care le cauţi). De asemenea primeşti tot felul de sfaturi şi trucuri pentru îmbunătăţirea CV-ului şi partea cea mai bună e faptul că au şi Facebook, iar cu un Like poţi afla toate joburile postate pe site fără să cauţi prea mult. Şi cei “clasici”, care nu sunt cei mai mari fani ai reţelelor sociale, se pot abona la newsletter şi primeşti informaţii relevante prin e-mail. Spun relevante căci cu toţii ştim ce înseamnă să te abonezi la ceva: ajungi să primeşti cele mai ciudate e-mailuri şi eşti spamat teribil, dar sincer până acum nu am primit de la ei decât actualizări cu joburi pe Spaniolă şi Engleză (adică limbile pe care le-am ales) deci sunt sunt ok.

image

Poate că visez sau mă amăgesc singură, dar eu vreau să cred în spusele lui Steve Jobs. Nu plănuiesc să lucrez doar pentru bani. Vreau să îmi placă ce fac şi vreau să ştiu că în fiecare zi de muncă schimb puţin lumea în mai bine.

Eu m-am decis ce îmi doresc de la viaţă. Tu ştii ce vrei să faci când vei fii mare?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *