La fel şi nu prea

Profitând de siesta spaniolă, am făcut un pic de ordine în gânduri şi hârtii.

Am realizat că e ok să îţi lipsească persoanele cu care erai obişnuită, oraşul zgomotos, dar în acelaşi timp, deşi ştii că timpul ţi se scurge printre degete şi trebuie să profiţi cât mai poţi, nu poţi evita să nu ai sentimentul acela tâmpit de singurătate.

Am dat astăzi peste o foaie smulsă dintr-un jurnal ce vorbea cam despre acelaşi lucru, dar nu prea. Aici nu circulă tramvaiele.

Înconjurat şi totuşi singur

Sunt chiar pe mijloc, aştept şi aştept ca ceva să apară.

Vântul, curentul provocat de maşinile ce aleargă în sens opus îmi bruschează fiecare por. Părul, soldat slab în lupta contra naturii, se unduieşte conform voii vântului. Mai încerc un alt telefon: prieten, familie, cunoştinţe, dar când toţi îşi văd de treaba lor pe busy, rămân doar eu ameţită de luminile oraşului şi înfrigurată de vântul pustiu ce mătură uşor, uşor trecători.

E vineri seară, oraşul se goleşte de muncitori, doar sclavii lui permanenţi şi tinerii în căutare de distracţii mai bântuiesc pe străzi. Şi totuşi oraşul rămâne atât de viu şi aglomerat, impasibil la nevoile cuiva.

Poate de aceea atât de mulţi temerari sub gene visătoare îşi închipuie că îl vor cuceri. Cine a cucerit vreodată un titan? Să nu intrăm în ficţiune; istoria vorbeşte de conquistadorii lumii noi, dar în victoria loc apare un gust amar. Au rămas în istorie, dar cu ce preţ?

Mi-e dor de atâtea. E ciudat cum uneori oraşul îţi măreşte boostul de energie şi alte ori te face să te simţi atât de mărunt? Ca o furnică.

Mi-e dor de artă, mi-e dor de mama, mi-e dor de copilul din mine, mi-e dor de lipsa grijilor.

Mi-e dor de mine aşa cum eram cu toate acelea.

Sau poate doar aiurez aşteptând tramvaiul spre casă. În tramvai e călduţ şi parcă toţi fiorii se îmblânzesc…”

Dar ce te faci când nu mai ai tramvaie şi alternativele rămase pentru a îţi stăvili torentul de emoţii îţi mai răpesc încă un pic din identitate?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *