Eroi, eroine și Wonder Woman

wonder woman

Zilele trecute mi-a venit factura pentru hosting și fără prea mare chef am achitat-o deși știam că nu m-am mai atins de blogul ăsta de o vreme. Dar, na. Știi cum e, apare ceva și puts everything into perspective.

Asta nu-i publicitate. Mi-am chiar super plătit singură biletul la Wonder Woman, și da! A meritat.

Acum că știi că nu a fost nici pentru publicitate, e timpul să-ți sară preconcepția. Hmm.. “puts everything into perspective”… iar fierbe feminismul în ea. Well, da. I’m sorry sunt femeie și mă bucur să văd că măcar din când în când apar modele feminine la care little girls can look up to.

Dacă ai vrea niște idei depre acțiunea filmului and stuff poți citi ce zice Malaezu aici. Nu citesc eu pe multe lume și uneori și el o mai ia pe arătură, dar e un tip vorbind de un filme cu tipe, deci poate îl crezi pe el să fie not biased.

Întorcându-mă la ideea mea principală, aș putea să intru în detalii despre fraza aia generică despre perspective și bla bla, spunând că asta ar fi a treia oară când experimentez astfel de senzații (prima data a fost la un scris de scrisoare pentru mine în viitor, a doua oară eram în Guatavita), dar astea sunt deja alte povești și viața mea personală, deși deloc plictisitoare, nu cred totuși să îți fie de interes.

Girls can be just as badass heroes as boys. Wonder Woman e un alt exemplu de faptul că lumea elitistă a supereroilor are nevoie și de femei. Nu ai nevoie de macho body parts ca să save the world. *roll your eyes* sunt pe val.

Poate nu toți oamenii care aterizează pe pagina asta știu spaniolă, dar frate eu știu și a fost o ploaie cu melodii de, cu și despre supereroi.

Și o no, no, no. Nu mă refer la melodia cântată de Coldplay & The Chainsmokers. Deși e catchy și merge la corazón versurile astea.

“I’m not looking for somebody
With some superhuman gifts
Some superhero
Some fairytale bliss”

Ci, la acestea două de mai jos. De ce mereu să ai nevoie să te salveze cineva? Hai să învâțăm să stand on our own. Nu zic că nu îmi place de muzica cântată de Nicky Jam sau Romeo Santos (I do, .. ooh, the guilty pleasures). Punctez doar o tendință de a minimaliza și de a transforma femeile în chestii micuțe și fragile. Hai să lucrăm un pic la #GirlPower

Și toată nebunia asta de discurs feminism a pornit de la Wonder Woman. Efecte nebănuite. De mult nu mi s-a mai întâmplat să ajung acasă și să simt nevoia imediat să spun și altora despre ce am văzut azi și cum m-a inspirat.

Până la urmă asta înseamnă un film bun. Nu e vorba de doar boom boom, sau ah, ah, ah (asta ar trebui să mimeze o scenă de sex), ci ar trebui să inspire ceva în tine – să transmită un mesaj și să pleci mai “luminat”. Plus că Gal Gatot is

Deci, da. Wonder Woman e de văzut, și cât mai degrabă aș zice eu.

 

PS: dacă tot am plătit hostingul, cred că o să mai auzi de mine 😉

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *