Dosar digital de viață

tableta, digital

Nu știu exact când am devenit so digital stored. Vreau să am mereu la îndemână (de obicei pe telefon) tot ce este/ ar putea fi important pentru mine. E ca un fel de teorie minimalistă. Păstrez tot ce mă face fericită online. Cred că spațiul în cloud e mai ieftin decât dulapuri/cutii/spațiu de depozitare pentru chestii.

Folosesc Google Photos de vreo 2 ani și am toate amintirile imortalizate de-a lungul timpului acolo. I <3 it. Ideea e că ai unlimited storage, dacă alegi să nu le păstrezi la dimensiunea originală și faci backup automat din telefon sau desktop. Nici nu trebuie să mă chinui.

Folosesc GoodReads pentru a ține socoteala mai mult a cărtilor pe care vreau să le citesc, iar anul acesta chiar vreau să vad câte prostii citesc pe an. De obicei sunt fie fantasy, dirty, marketing sau pure awesomeness. Nu l-am folosit așa de intens lately, dar challenge-ul de anul acesta m-a făcut curioasă. Plus că vreau să mă forțez să citesc în spaniolă mai des.

Folosesc Instagram de mai multe ori pe zi. Pretty pictures te ajută să treci peste momentele lungi din metrou. Also, ca un #traveladdict ce sunt, insta mă ajută să îmi dau seama pe unde mai plec în vacanță și ce să văd acolo.

Folosesc Youtube pentru a likeui tot ce sună bine (era sa zic videoclipuri de muzică, dar youtube nu mai e demult despre asta). E mai usor de găsit un vlog, un videoclip, un tutorial, etc. in history decât să randomly search like crazy.

Folosesc Twitter pentru real time news și opinia internațională. Parcă e cumva mai necenzurat. Nu sunt neapărat convinsă că va mai avea succes mult timp, dar e de ajutor deocamdată.

Folosesc Facebook sa vad ce mai face lumea. Atunci când sunt obosită, mă ajută să dau scroll super fast doar prin feed. De asemenea mai citesc știri. Nu fac chiar atâta social listening pe twitter pe toate subiectele mele de interes local, așa că Facebook e un big help. Ooo și videos de la Tasty și Buzzfeed și Bored Panda

Folosesc Messenger pentru My Day. Știu că Instagram stories, și Snapchat model etc, dar e cumva mai friendly și pe mine m-a prins de la început. Și d’oh mesaje, multe mesaje.

Folosesc Whatsapp pentru toți oamenii care nu au Messenger/Facebook instalat pe telefon sau dacă nu am semnal bun la net. Și e oarecum mai ușor de primit poze pentru că se salvează automat, nu mai trebuie să dau eu save.

Folosesc Trello pentru task management și chestii de organizare generală. Am un pic de OCD și trebuie să îl țin sub control.

Am cam abandonat profilul pe Tumblr, dar ma gandesc serios să mă reconectez cu Pinterest.

Tu pe unde îti mai petreci viața?

PS: Acest post face parte din lista lungă de lucruri de făcut, doar ca să nu scriu la disertație.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *