Ce să mai mănânci pe căldură

Cu căldura de afară parcă nici nu mai ți-e foame. Dar parcă tot ai vrea să mănânci ceva fresh și rece. Nu sunt prea multe lucruri care să se încadreze la categoria asta și care nici să nu îți să nu îți modifice <dimensiunile> prea mult.

Deci de fapt cred că deja știi că vorbesc despre SALATĂ, știi tu felul ăla de mâncare al sărmanilor mereu triști la dietă.

Păi, am vești pentru tine, salată e chiar super mega ultra recomandată pe anotimpuri din astea. Nu pot să îți enumăr toate alea enșpe mii de motive pe care ți le poate spune un nutriționist, doctor, etc. dar e bună pentru tine. Plus că e un easy-fix pentru orice seară din aia chefless când doar vrei să te tolănești pe canapea și să ronțăi ceva ușor privind la un film.

După vreo 2-3 seri te vei plictisi de salată de roșii cu brânză și atunci știi că ești pregătit să treci la nivelul următor. Un pic de răbdare și o fugă la supermarket într-o pauză pot să-ți ofere ceva diversificare.

O vom lua ușor cu chestii basic:

  1.  Salată cu ton

Ai nevoie doar de o cutie cu ton bucăți (nu mărunțit). Știu că e un pic mai mult ca preț, dar gustul merită. Ok, avem tonul scurs bine din cutie, mai punem peste câteva roșii, frunze de salată, câteva măsline verzi, un castravete și niște ardei. Condimentăm cu sare, puțin oțet (ăla balsamic e foarte bun, dar de care ai) și un pic de ulei. Dacă tonul e în ulei, renunță la lingurița de ulei pe care voiai să o pui în salată, va fi totul prea greasy.

Nu știu cum se face că nu am o fotografie cu salata mea de săptămâna asta. Nu ar fi fost neapărat foarte aspectuoasă, dar măcar să îți fi făcut o idee.

      2.  Salată cu avocado

Avocado sună fancy dar nu e rău la gust. Prețul la supermarket n-ar trebui să depășească 5 lei bucata. Eu am avut noroc cu Kaufland erau 1.5 lei bucata. Asta da reducere. E mai greu să îl nimerești din prima suficient de copt. Ar trebui sa fie ușor moale și-l poți tăia felii, din nou 2-3 roșii, un pumn de felii de castraveți, puțină brânză și ceva condimentare. Eu am vrut să încerc un sos ușor picant dintr-o lingură de muștar cu miere și puțin oțet, dar poți rămâne la clasica vinegretă.

La asta am o poză, nu tocmai reușită, dar mi-era prea lene și voiam să mănânc. Griji de alea de vineri seară: cum să dai drumu la seriale mai repede :))

Salata avocado

Niciun ingredient nu e de neînlocuit, fă și tu cu ce ai prin frigider. Poți rade un morcov sau țelină, poți pune ceapă sau praz, ridichii și cușcuș sau chiar adăuga carne: prosciutto, șuncă, chorizo, piept de pui, vită, etc. Orice îți place, doar să te simți comod să experimentezi și să combini. Gen, sosul de mai sus, nu l-am mai făcut în viața mea. Doar mi-am imaginat ce gust aș vrea să aibă și a fost ok.

Dacă ți se face lene să gătești

De nu poți să faci asta un lucru mereu, mai ai nevoie și de o pauză cu prietenii. Așa că mai jos drept bonus mai sunt 2 salate super bune de încercat în câteva locuri.

De exemplu salata Normandie de la Stadio – Restaurant cu atrium. Camembert, zmeură, alune, un mix de verdeață și piersică: o splendoare, dar mai bine vezi live. Cam așa arată:

Normandie, tu es tres belle 🙂 #stadiobucharest #restaurantcuatrium #salatanormandie

A post shared by Stadio Bucharest (@stadiobucharest) on

Sau dacă tot vrei ceva mai intim și mai puțin central J’ai Bistrot pe Calea Griviței te invită la o salată cu smochine, blue cheese, mix de verdeață și câteva surprize gustative. Înainte s-o încerci ar trebui să vezi ce bine arată:

Un alt loc de chillax cu amici, la Lente & cafea pe Arcului 8 au salate în ediție limitată (una diferită în fiecare săptămână, în afară de cele din meniul regular) și până pe 17 poți încerca salata lor de vară cu mozarella, roșii, baby spanac și sos pesto. Arată cam așa:

#Lunch with the #team ? #Salad #mozarella ? #tomato #pesto ?#rosii #ibmer #healthyfood #fresh

A post shared by Andreea Bălăianu (@bitter_cherries) on

Ceva variante mai ieftine

Și dacă astea sunt prea scumpe sau fancy există vreo 2 combinații ceva mai ieftine ce le poți lua de la supermarket. Am fost super impresionată de salatele ready-to-eat de la Eisberg in special cea grecească, the yummiest!

Și dacă treci pe la Mega Image (că doar sunt peste tot) poți incerca versiunea FruFru de salată cu ton. Fresh și deosebită aș putea spunea. Să văd dacă găsesc o imagine cu ea. Din fericire exista the good old Instagram 🙂

Cam astea sunt ideile mele de supraviețuire pentru anotimpul ăsta, dacă ai și alte idei împărtășește-mi-le în comentarii.

PS: După atâtea frunze și legume meriți ceva mai rece și cu un plus de energie, un gelato vero numai bun pentru zile d’astea cu multe grade.

PS 2: Acesta nu este un post plătit. 

La câte nume am dat aici, de banii ăia aș fi fost la Mamaia sau măcar îmi puneam aer condiționat. E doar părerea mea proprie și personală, deci feel free să mă contrazici. Nu mă supăr chiar deloc.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *