Care-i faza cu overtime

Fiecare crede ce vrea. E o țară liberă și toată lumea are dreptul să fie adept sau hater.

Problema vine din ce înțelege fiecare din overtime.

Am lucrat în HR, dar ca și angajat mi s-a explicat în diverse ocazii că overtime e doar acel timp petrecut înainte sau după programul de muncă solicitat de angajator și plătit conform legilor în vigoare. Overtime-ul personal indică în general o lipsă de eficiență, căci workloadul (în teorie) se împarte în mod egal la FTE ( simplu zis si timpul activ al angajatilor) deci în funcție de numărul orelor lucrate.

Reversul medaliei ar fi opinia angajaților care văd statul peste program voluntar o etalare a interesului personal manifestat pentru succesul fiecărui client. De aici apar de obicei frustrări în echipe provenite din grijile produse pentru a asigura o competitivitate sănătoasă.

Consider că nicio companie nu ar trebui să încurajeze lucrul overtime ca și o practică regulată. Sunt perfect conștientă că există momente când e un peak în activitate (end of fiscal year, end of quarter, etc.) când volumul de muncă este mai ridicat, dar acestea sunt deja tipare și cred că ar putea fi evitate cumva folosind resursele interne ale companiei deoarece sunt deja așteptate. Desigur, mai sunt și lucrurile neprevăzute. Dacă toată activitatea ar fi la fel, unde ar mai fi distracția – corect?

Aici nu există neapărat o soluție, ci contează să fi împăcat cu tine și să crezi că ai plecat făcând o treabă bună. Preferabil ar fi să faci treaba bună în programul tău, ca să faci o treabă bună la a fi părinte, frate, soră, prieten, vecin, băutor de vin, cititor de poezie, mâzgâlitor de foi, etc. as well

Și mai e de ținut minte ceva: nu-ți ridică nimeni o statuie pentru overtime dacă renunți să ai o viață în afara jobului.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *