Aplicații fără de care nu mai poți să trăiești

aplicații

Am avut multe pățanii la viața mea cu telefoane: ba mi-a fost furat la metrou, ba l-am lăsat într-un taxi (de 2x chiar), ba l-a trântit cineva sau cea mai recentă bubă a fost când l-am scăpat sub metrou (nu a fost vina mea aici totuși, să fie clar).

Niciuna nu a fost așa de gravă ca povestea din data de 4 septembrie.

After party după un botez: ca o gazdă bună ce trebuia să fiu, petrecerea avea loc în grădina bunicilor mei, ajutam la debarasarea mesei, când se decide fix tata să mă tragă de mână să vorbim. În apărarea lui muzica era destul de tare și nu aș fi auzit dacă m-ar fi strigat de la distanță. Smucitura aia a prăbușit farfuriile din mână mea, iar eu să nu le sparg mă întind după ele. Acest fapt a lansat telefonul meu într-o traiectorie perpendiculară cu solul, urmând a atinge cu un mare poc pietrele din fața casei.

Deși era întuneric, nu am putut să nu observ străfulgerările ce parcă se jucau pe ecran. Ai ghicit era țăndări. Așa de țândări încât cioburi mici de sticlă mă zgârâiau la atingere. Culmea e că nu i-a fost lovitura finală, touchul funcționa încă destul de bine pentru o asemenea căzătură.

Lovitura de grație a avut loc o săptămână mai târziu când tata (tot el!), ducându-mă cu mașina la autogara din Giurgiu, mă sperie și provoacă o mică coliziune a ecranului cu caroseria. Dungi verde praz apar pe display și eu realizez încet că am rămas fără vreo formă de comunicare.

Timpul pierdut în autobuz (1h) și zilele ce au urmat m-au făcut să realizez cât de mult am devenit dependentă de telefon, așă că acesta este topul serviciilor cărora le-am dus cel mai tare dorul în lipsa unui telefon:

1. Google Maps!

Nu pot să cred cum trăiam fără maps înainte. Foloseam google maps să verific dacă un taxi mă duce pe ruta cea mai scurtă sau să găsesc cafenelele sau restaurantele unde ar trebui să ajung. De asemenea mă ajutau de multe ori opțiunile de mijloace de transport pentru a ajunge la destinația dorită pornind din locația mea.

2. Browser de Internet

Cum mai aflu eu când închide Mega de la colț sau numărul de telefon pentru o pizzerie? Pot zice că îmi eliberează memoria de aceste date banale, ce totuși rămân disponibile la un search distanță.

3. Agenda telefonului

Știi cum e când e mega aglomerație și nu ai cum să anunți persoana care te așteaptă că nu ai numărul lor? E și mai frustrant când îl ai, dar nu poți să îl accesezi. Nici nu poți ruga pe cineva să dea un sms în locul tău pentru că ai decis să nu memorezi șirul de numere asociat fiecărui cunoscut.

4. Instagram

Activitatea mea favorită atunci când am un pic de timp la dispoziție, gen între 2 stații de metrou sau când am nevoie de o pauză de la cotidian este să mă uit la poze drăgu. Și nu sunt genul de search just what are my friends posting, ci o iau pe cărările neobișnuite ale hashtagurilor ce îmi trec atunci prin cap. Cred că cele mai frecevente sunt #peonies, #wanderlust sau # urmat de numele locațiilor pe care le voi vizita.

5. ING Home Bank

Nu vreau să fac vreo reclamă sau ceva dar I [heart] ING Home Bank app. De ce? Pe lângă plata către un prieten, îți permite una din cele mai variate game de tranzacții bancare ce pot fi realizate… departe de bancă. M-a salvat de multe x când nu aveam cash și eram la un cash only restaurant pentru că pot transfera în 2 timpi și 3 mișcări bani necesari pentru partea mea de notă persoanei cu care iau masă.

Ce nu mi-a lipsit?

Ceea nu mi-a lipsit chiar deloc în tot acest timp a fost emailul pe telefon și Facebook. Toate notificările acelea, mai degrabă irelevante, ce îți întrerup activitatea pentru a te anunța că ba te caută Elena, Andrei sau mai știu eu cine să te ajute cu cumpărăturile sau cutărică, cutărică 2 și cutărica 3 au dat like la un alt video cu pisici. Nu mersi, pot trăi și fără astea.

Sursă photo

PS: Mi-a reparat telefonul la 3 zile după distrugerea displayului, deci I’m reacheable din nou via mobile, dar asta n-ar trebui să te împiedice să îmi scrii în comentarii ce aplicații ai tu nevoie pentru a supraviețui.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *