5 ponturi pentru o vacanță ieftină

Anul trecut, când aveam ceva mai mult timp liber de călătorit (știu că timpul ți-l faci, dar am avut alte priorități lunile acestea), mulți cunoscuți credeau că e vorba de noroc când găseam oferte de vacanță mult sub nivelul pieței: Tenerife – 7 zile cu 200 euro (zbor + cazare) sau Roma – 4 zile cu 90 euro (zbor + cazare).

Știu că aceste example poate nu înseamnă foarte mult, dar hotelurile erau de plus 3 ☆. Anyway destul cu poveștile mele, ai venit aici să vorbim despre tips.

Tip 1

Urmărește pagina de Facebook Travelator & website pentru updates de vacanțe. Acum prin iulie găsești variante de vacanțe pentru luna septembrie, octombrie sau chiar început de noiembrie. Ar fi cazul să urmărești pagina asta pentru o propunere de vacantă ce nu ți-ar răpi decât o zi de concediu: weekendul ăla prelungit 30 nov miercuri, 1 dec joi, 2 dec vineri, 3 dec sâmbătă, 4 dec duminică. Poate fi oportunitate pentru tine să încerci propunerile lor. Ține minte că este vorba de o vacanță de tip DIY (do – it – yourself), adică tu cu mânuța ta faci fiecare rezervare.

Tip 2

Triphunter e un alt website super fain. E pentru cei care ar prefera să lase grija rezervărilor pe mână altcuiva. E o struțo-cămilă între o agenție (lucrează pe bază de comision în funcție de opțiunea aleasă) și de asemenea fac oferte la cerere. E super simplu pe pagina lui de Facebook sau pe formularul de contact îi poți scrie pe unde ai vrea să pleci și cam în ce perioadă, iar în câteva ore primești o ofertă. Un alt aspect de știut este că ownerul Triphunter este un împătimit de călătorii care a testat personal fiecare hotel și rută promovată, deci primești ponturi despre ce transfer de la aeroport să alegi până la locurile unde mănâncă localnici, etc.

Tip 3

Imaginează-ți o campanie low cost care s-a cuplat booking. Fix asta e WizzTours: bilete + cazare cu discount. Pros: combinațiile sunt chiar foarte ok la preț dacă cauți cu vreo lună jumătate înainte. Cons: nu prea ai cum să alegi o călătorie ce implică o escală căci nu ai posibilitatea de alege și alte zboruri în afară de cele de dus și de întors. Deci dacă există rută directă te-ai scos, dacă nu poți încerca variantele 1 & 2. Noroc că sunt vreo 30 de destinații posibile din România.

Tip 4

Știm că vacanțele ieftine implică niște sacrificii. Și cred că și tu ai prefera să renunți la extra leg space sau o pernă în plus că să poți plusa la plata unui hotel în care vei sta mai mult de 2-3 ore adică fix timpul pe care îl petreci în medie într-un zbor. Deci ar fi ideal să te abonezi la newsletterul Ryanair (au bilete începând de la 5 euro pentru Milano, 8 euro Bruxelles, etc.), Wizz Air (la fiecare câteva luni au reduceri de 25%, 15% la toate zborurile și le anunță în avans via email) și Blue Air (same as Wizz Air newsletter).

Tip 5

Pentru o călătorie îndepărtată eu aș apela la Secret Flying cu plecări din Europa. E puțin diferit față de opțiunile anterioare. dar ofertele sunt foarte bune dacă cauți o destinație exotică. Personal nu am testat niciodată ofertele de aici, dar am avut niște amici care au plecat în US cu o ofertă de acolo plus că multe bloguri de travel internaționale îl recomandă.

Cam astea sunt ”trucurile” mele atunci când caut o vacanță. Sper să te ajute să economisești măcar de-o cină în oraș/sesiune de cumpărături și cine știe poate ne vedem într-un concediu.

Spor la căutat!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *