5 chestii de făcut primăvara

Ta-na-na a venit primăvara: ziua se lungeşte, păsărele cântă în copaci, totul înfloreşte, etc., etc.

My point is … am citit undeva că nivelul de energie al unei persoane este afectată si de cantitatea de lumină solară primită, deci acum (bine nu fix acum-acum, căci plouă de vreo 2 zile încontinuu, dar curând) ar trebui sa ne simţim mai plini de energie, gata să facem faţă altor provocări.

Şi cine nu iubeşte să mai iasă din rutină, cu sau fără scuza cu energia solară? (Răspuns corect: ME !! si sper ca şi alţii 😀 )

Sunt absolută convinsă că şi aşa nimeni nu are timp de mai nimic niciodată, dar poate te atrage ceva din lista mea pentru primăvara asta

1. Mergi la piaţă mai des!

A trecut ceva timp de la primii ghiocei şi gospodarii au mai mult decât răsaduri la piaţă; vorbim de urzici, salată, ştevie, ceapă verde, ridichii poate. Toate crescute probabil în solar în România. Nu zic că nu se vând şi fake-uri la pieţele de cartier, dar e destul de uşor să îţi dai seama ce e de import şi ce a fost crescut de producători locali.

#thatswhatsup #piataobor #zidepeste

A post shared by Chef Foa (@florin_scripca) on

2. Grădinărit.

Ştiu că mai nimeni nu are o curte sau loc în care să instaleze o mică seră, însă ştiu că ar fi o plăcere să ai plante aromatice proaspete sau de ce nu legume eco crescute în balcon?

Astea sunt răsadurile mele. Ideea mi-a venit când trebuia să arunc toate caserolele acelea de la supermarket ce conţineau înainte carne sau legume. Părea o aşa risipă de plastic, aşa că am pus primele seminţe de la un ardei drăguţ şi câteva bucăţi de usutoi ce încolţea în pământ. Udarea unor plantute o dată la 2 zile, nu mai e chiar aşa dificil right dacă te gândeşti la beneficii.

Soon to be #pepper and #garlic at my window

A post shared by Andreea Bălăianu (@bitter_cherries) on

3. Ia lecţii de dans.

E o activitate ce te ţine în formă, poate fi o idee grozavă pentru o activitate de cuplu şi muzica te relaxează. Plus că poti alege din zeci de stiluri de dans şi de obicei prima lecţie e gratuită. Poţi încerca şi dacă salsa de exemplu nu e pentru tine, mai ai încă căteva zeci de stiluri de dans. Am fost cu Gabriela la Danssa Studio recent pentru un open class si se merită experienţa.

Love to dance! #dance #justdance #danssa

A post shared by Irina Banica (@ireenette) on

4. Vezi lumea!

Cine zice că concediul se ia doar în august? În perioada asta vei găsi oferte bunicele şi cu un pic de noroc va fi şi vreme bună în aproape toate destinaţiile. Intervalul acesta de timp (până spre vară) e considerat oarecum extrasezon şi sunt reduceri serioase de preţ. Cu 8, 10 euro cu Ryanair poti pleca la Bruxelles, Milano sau Roma şi cazarea pentru 3-4 zile nu e foarte scumpă. Dacă vrei ceva tot low cost, însă mai cu iz de agenţie poţi încerca Wizz Tours unde poţi achizitiona bilete de avion+cazare.

That kind of weather while in Brussels #atomium #rain #nofilter

A post shared by Andreea Bălăianu (@bitter_cherries) on

5. Reia legătura cu vechi prieteni.

Se apropie vremea teraselor şi a discuţiilor inifinte la bere şi e momentul oportun ca odată pe săptămână să-ţi faci timp să te vezi cu un fost coleg de facultate, cu colega de bancă din liceu sau oricine altcineva de care te-ai distanţat şi ţi-e dor.

Friends and the city #bucharestbynight #Friends #trynewthings

A post shared by Andreea Bălăianu (@bitter_cherries) on

Tu ce mai faci primăvara asta?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *